6x T

6 X T står for de ting der gør Darjeeling berømt

Dette fantastiske område har sin egen hjemmeside, hvor man kan få de fleste oplysninger om Darjeeling.

 1. T står for Tea, The eller Te
  De mennesker der beskæftiger sig med Darjeeling te, vil naturligvis påstå, at det er verdens bedste te.
  Der er mange hjemmesider om te, men hvis man er informeret via det indiske teaboard, så er man godt på vej.


 2. T står for Turisme
  Set med danske øjne er der tale om et meget fremmedartet og smukt land, hvor man via Calcutta rejser fra lavlandet til højlandet på en meget kort distance.
  Hvis man vil opleve Darjeeling på den bedste måde, så bør man også kigge på det historiske og bl.a. prøve at overnatte på et af de gamle koloni hoteller. Man skal naturligvis også besøge te plantager som Ambootia.
  Det kan anbefales at man tilrettelægger rejsen sammen med Trine Willumsen hos Grace Tours, der kan skræddersy en rejse efter dine vildeste ønsker, med privatchauffør mm for en rimelig pris.

 3. T står for Trekking
  Darjeeling er perfekt til Trekking uden at det bliver ekstremt. Der findes en lang række sider om trekking i Darjeeling. Prøv f.eks. den generelle side Darjeeling District eller en af de mere specielle sider, fx Explore Darjeeling, hvor du også kan finde mange gode oplysninger om Darjeeling og te. Ellers er man altid velkommen til at kontakte Grace Tours.

 4. T står for Toy Train
  Et utroligt eventyr hvor hver drejning og bugt på jernbanen åbner nye panoramaer. Navnet stammer fra det smalle spor og dermed mindre lokomotiv. At lokomotivet kører på damp og er af ældre dato betyder, at det er nemt at forstå at toget er blvet en world heritage under UNESCO. Alle oplysninger kan findes på Darjeeling Himalayan Railway Society.

 5. T står for Teak
  Tidligere blev teaktræet udnyttet og meget lidt genplantning fandt sted. Dette er nu ændret, og store områder af dette dejlige træ, er plantet overalt i Darjeeling. Se yderligere på Eco India.

 6. T står for Tiger Hill
  13 km fra Darjeeling by befinder Tiger Hill sig. Et bjerg på kun 2.590 m men med et fantastisk syn for morgenmennesker, hvor solens stråler får sneen på bjergene til at skinne som guld. I godt vejr, kan man endog se Mount Everest. Blot nogle få billeder
  Tiger hill Solopgang på Tiger Hill