Tilberedning

Noget om te | Sortiment | Tilberedning

Black Tea

  • Kom ca 2 g pr. krus i et tefilter.
  • Gennemvarm tepotten inden vandet hældes på. Vandet må gerne koge voldsomt.
  • Lad teen trække under hætte i det antal minutter der passer jer. Officielt anvendes 5 min, men vi foretrækker selv 7 min.
  • Fjern derefter tefiltret.
  • Lav ikke teen for stærk, og drik den ikke for varm. Teen kan drikkes med mælk, uden at der kommer urenheder på overfladen.

Green Tea

  •  Kom ca 2 g pr. krus i et tefilter.
  • Gennemvarm tepotten inden vandet hældes på. Når vandet har kogt, så lade det stå i kedlen 3 min før det hældes på teen.
  • Lad teen trække under hætte i mellem 2 og 3 minutter. Hvis den trækker i længere tid, bliver den nemt bitter.
  • Fjern derefter tefiltret.

Iste

Der er nogle helt generelle huskeregler man skal anvende når man laver sin IS TE.

  • Jo bedre te – desto bedre IS TE.
  • Lav teen dobbelt så stærk som den du normalt drikker. Sort eller grøn te.
  • Hvis du køler med is – det er bedst med knust is – så skal teen naturligvis være stærkere.
  • Kold te kræver normalt sukker.

Her følger nogle opskrifter til inspiration

  • Forslag 1

    Bryg din te tre gange så stærk som du plejer. For at nyde teens farve, så fyld et glas 1/3 del med te. Kom godt med sukker i – også selv om du normalt drikker te uden sukker. Opløs sukkeret. Efterfyld med 1/3 del kold vand. Fyld glasset op – helst med knust is. Tilsæt en skive citron eller lime efter smag. Husk sugerør.

  • Forslag 2

    Bryg din te dobbelt så stærk som du plejer. Fyld glasset halvt op med te. Tilsæt en skefuld honning og en skive citron. Når honningen er opløst, kan der tilsættes forskellige krydderurter efter smag, f.eks. mynte eller timian. Nogle kunne også finde på at tilsætte lidt spiritus. Glasset stilles til afkøling i køleskabet, og lige før servering, fyldes op med knust is.

  • Forslag 3

    Hvis man ønsker at prøve noget nyt, og ikke lider af mælkeallergi, så kan dette være en positiv overraskelse. Du brygger teen – ikke som du plejer med vand - men i stedet med mælk. Du skal bruge det dobbelt gram teblade. (Du skal ikke anvende din normale tepotte). Der tilsættes vanille eller vanillesukker, samt en del sukker efter behag. Kruset fyldes halvt op med ”teen”, og der tilsættes isterninger eller knust is. På toppen kan der pyntes med flødeskum. Det kan anbefales at tilsætte et svulp rom i kruset.

  • Forslag 4

    Hvis temperaturen stiger til usædvanlige højder – jeg tænker på de temperaturer der forekommer i Kolkata/Calcutta, så drikker inderne der en standard te, der dog intet har med is te at gøre.
    Her drikker man i 40 graders varme en te, der er meget stærkere end den te som vi normalt drikker i Danmark. Kruset fyldes halvt op med den skoldhede te. Der tilsættes meget sukker og kruset fyldes op med varm mælk.